Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te babeczki, wytworzą uśmiech u każdego dziecka- spróbuj i cofnij się do dzieciństwa...
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 325
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 100
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32708
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 277
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 325
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 100
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5099
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32708
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 358
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 277
Składniki
Sposób przygotowania: Nagrzać piekarnik do 190*C. ( Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ). Formę do 15-20 babeczek wyłożyć papilotkami. Masło utrzeć na puch. Potem dodać cukier oraz cukier waniliowy i razem utrzeć na gładki krem. Następnie pojedynczo dodawać jajka i nadal ucierać. Na końcu dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz mleko i wszystko dokładnie wymieszać. Napełnić ciastem foremki do 2/3 wysokości. Wstawić babeczki do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15-25 minut. Następnie ostudzić. NA WIERZCH: Ubić białko na pół sztywno. Ciągle ubijając, dodawać cukru pudru, aż powstanie gęsta masa. Wierzch ciastek pokryć polewą ( białkiem i cukrem pudrem) i udekorować posypką Kinder.