Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne babeczki, pięknie pachną i smakują wyśmienicie, a do tego proste w przygotowaniu. Smacznego.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35914
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 153
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 309
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35914
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 153
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 309
Składniki
Obieramy cebulę, czosnek i cukinię ( można też zostawić ze skórką, ale wycinamy gniazda nasienne ). Na patelni podsmażamy na maśle zblendowaną cebulę z czosnkiem, solimy lekko. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka i mleko w temperaturze pokojowej, następnie zblendowaną cukinię i ser tarty. Mieszamy wszystkie składniki łyżką, dodając przestudzoną cebulę. Można dodać trochę pieprzu i soli. 3/4 przygotowanej masy wypełniamy foremki na muffinki. ja mam silikonową więc się nie przysadza, ale można lekko wysmarować oliwą. Serek topiony kroimy na 12 części i wkładamy do foremek, następnie pozostałą masą przykrywamy ser, wystarczy łyżka na każdy.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy babeczki ok 25-30 minut do zarumienienia. Po wyjęciu z piekarnika czekamy chwilę do lekkiego przestudzenia i delikatnie wyjmujemy babeczki na talerz.
Podajemy same lub z sosem np. grzybowym. Babeczki pięknie pachną, są delikatne i smakują wybornie. Smacznego.