Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedne z łatwiejszych babeczek upieczone z ciasta francuskiego. W środku zostały wypełnione dżemem z żurawinki, który samodzielnie zrobiłam, więc tym bardziej wszystkim smakowały.
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 13
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1051
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 391
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3578
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 157
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 13
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1051
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 391
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3578
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 157
Składniki
Foremki ( u mnie silikonowe, więc nie trzeba niczym smarować ) wylepić ciastem francuskim, nałożyć do każdej do środka dżemu z żurawiny. Na wierzch można przyozdobić paskami z ciasta francuskiego, najlepiej wycięte radełkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez 15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego !!! P.S. Babeczki najlepiej smakują na ciepło. Środki babeczek można wypełnić według własnego upodobania, np. serem białym, jabłkami, brzoskwiniami, ananasem itp