Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne, łatwe w przygotowaniu małe babeczki, które można zrobić na wszystkie święta oraz okazje.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 198
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 198
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Jajka razem z cukrem wymieszać mikserem, po czym dodać mąkę pomieszaną z proszkiem do pieczenia i mąką krupczatką. Dokładnie jeszcze raz wszystko wymieszać mikserem.
CIasto mamy gotowe. Jeśli chodzi o krem, każdy robi według własnego uznania. Powiem szczerze, że sama kupiłam krem w opakowaniu, ponieważ nie miałam czasu na zrobienie go, ale jeśli posiadacie sprawdzony przepis na krem można go przyrządzić bez żadnych zastrzeżeń, lecz trzeba wiedzieć, że krem musi trochę stężeć po nałożeniu go na babeczki. Inaczej zacznie nam spływać i nie zostanie po nim żadeń ślad. Babeczki pieczemy 20 minut ( chociaż zależy to też od piekarnika ) w 180°C. Jeszcze wspomnę, że foremki do babeczek można wykorzystywać różne. Duże, małe... według mnie, najlepsze są małe, ponieważ uzyskamy więcej babeczek i pieką się o wiele szybciej.