Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na babeczki ze szpinakiem można zaleźć bardzo wiele. Moje są jednak inne niż wszystkie - ubogaciłam je przepysznym domowym musem malinowym. Palce lizać :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Szpinak rozmrażamy, a następnie odsączamy z wody.
Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy olej i przesianą przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dalej miksujemy. Gdy składniki się połączą dodajemy szpinak oraz majonez i dokładnie mieszamy łyżką.
Gotowe ciasto przekładamy na blaszkę do muffinek wyłożoną specjalnymi foremkami. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 min.
Gdy babeczki ostygną przygotowujemy masę. Śmietanę 30% ubijamy mikserem, po chwili dodajemy cukier i mascarpone, dalej ubijamy aż powstanie puszysta masa. Na sam koniec dodajemy startą białą czekoladę i mieszamy.
Z babeczek wydrążamy środek i wypełniamy musem malinowym.
Następnie nakładamy gotową masę. Wierzch masy posypujemy pokruszonym ciastem, który wydrążyliśmy ze środka.
Smacznego :)