Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony w internecie, trochę przeze mnie zmodyfikowany. Babka jest niestety pyszna :):):) . Polecam.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Składniki
Białko ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i cukier waniliowy, żółtka - miksować do uzyskania gęstej piany i rozpuszczenia cukru.
Miksując dodawać powoli olej, a następnie ajerkoniak.
Na końcu dodać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i zmiksować na najniższych obrotach.
Wlać do foremki jak na zdjęciu i piec ca 40 min. w temp. 190 st.C.
Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem lub ulubioną polewą.
Ja tym razem niczym nie dekorowałam. Moim zdaniem jest to rozkosz dla podniebienia.
Polecam i życzę smacznego.