Do góry

Desery Przepis na:

Babka biszkoptowa

Desery

Autor: Mateusz15

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 2173

Dodano: 30.06.2009

Odsłon: 1409

Można upiec jako babkę, ale świetnie sprawdza się również jako biszkopt do wszelkiego rodzaju tortów.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozpuść margarynę i zostaw do ostudzenia.

  2. Rodziel białka od żółtek.

  3. Białka ubij na sztywno ze szcyptą soli dodając cukier i cukier waniliowy.

  4. Dodaj żółtka cały czas ubijając.

  5. Dodaj powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

  6. Na koniec wlej rozpuszczoną, ostudzoną margarynę.

  7. Przełóż do formy o średnicy 21 cm (jako babka z kominem), lub 25 cm (jako biszkopt tortowy).

  8. Piecz 45 minut w temp. 190 - 200 st. C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń