Do góry

Desery Przepis na:

Babka biszkoptowa

Desery

Autor: suri

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 490

Dodano: 27.03.2010

Odsłon: 13695

Czas na Wielkanocne wypieki,polecam więc tą szybką i smaczną babkę

Składniki

  • Mąka pszenna, 30 dag
  • cukier, 20 dag
  • jajka, 6
  • mleko, 5 łyżek
  • olej, 11 łyżek
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy, 1
  • Bułka tarta
  • kakao, 1 łyżka
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Formę do babki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą

  2. Całe jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym,dodać mąkę,proszek do pieczenia,olej i mleko,wymieszać.Wylać do formy.Trochę ciasta zostawić i dodać do niego kakao,wymieszać i wylać na białe ciasto.Piec w temp.180-200 stopni.

  3. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

suri 31 marca 2010 Piekę ją tak od 45 minut do godziny

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 29 marca 2010 ładnie ci wyszła ta babka taka foremna i równiutka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosia29 28 marca 2010 Jak długo pieczemy babkę? Normalna piekę ok godz. a czy ta wymaga tyle samo czasu?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 27 marca 2010 Robię bardzo podobną babkę i muszę przyznać, że jest bardzo dobra. Puszysta, delikatna i idealnie wilgotna ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń