Do góry

Desery Przepis na:

Babka cytrynowa

Desery

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5818

Dodano: 05.04.2008

Odsłon: 8862

Delikatne ciasto na każdą okazje,szybkie w wykonaniu,nie potrzeby jest mikser do jej wykonania.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. -margarynę utrzeć z cukrem,żółtkami,sokiem z cytryn,mąką(wymieszana z proszkiem do pieczenia) -z białek ubić piane na sztywno i dodać do masy wcześniej przygotowanej,delikatnie wymieszać -przelać ciasto do podłużnej formy (wysmarowanej margaryna i wysypanej bułka tartą) -piec ok 55 minut w temp. 170-180 st C,po ok 15 minutach pieczenia ciasto nakroić wzdłuż na głębokości ok 1 cm Ciasto można polać polewa,lukrem lub posypać cukrem pudrem-wedle własnego uznania.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 06 listopada 2011 ja używam foremki od 25 cm a można także użyć tortownicy o średnicy 20 cm

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

papik 22 grudnia 2010 Fajnie wygląda. Taki ogonek skunksa ;) Spróbuje zrobić, zdjęcie mnie zachęciło. Tylko jaka foremka?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń