Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka o oryginalnym,niepowtarzalnym smaku.
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 74
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 636
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 74
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 636
Składniki
Białka ubijam na pianę. Żółtka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym, dolewam pod koniec napar kawowy. Ucierając, wsypuję mąkę przesianą z proszkiem. Miksuję z roztopiony i ostudzonym masłem. Łączę z ubitymi białkami. Trzy czwarte ciasta przekładam do natłuszczonej formy z kominkiem. Resztę mieszam ze startą czekoladą. Na wierzch ciasta kawowego wykładam czekoladowe, lekko mieszam. Piekę 60 minut w 180 st. C.
Przygotowuję lukier, ucieram cukier puder z gorącym naparem kawy i rumem. Babkę lukruję.