Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto na niedzielny deser. Łatwe i szybkie w wykonaniu.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 157
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 157
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Ciasto przelać do formy do gotowania babek i gotować ok. 1,5 godziny. Forma powinna być zanurzona w wodzie do 3/4 wysokości. Uwagi, sugestie, propozycje :-) Zamiast olejku śmietankowego można użyć jakiegoś innego smaku, w zależności od upodobań. Gotową babkę można posypać cukrem pudrem, polukrować lub polać polewą czekoladową. Ja tym razem posypałem cukrem :) Smacznego!