Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 777
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 38
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 22
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 168
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 777
Składniki
Rozpuszczamy łyżkę masła. Smarujemy formę i obsypujemy tartą bułką lub kaszą manną. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. W misie miksera ucieramy masło na puch. Dodajemy stopniowo po jajku i dosypujemy cukier. Następnie zmniejszamy odrobinę obroty w mikserze i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, jogurt i olejek pomarańczowy. Przelewamy ciasto do formy. Wstawiamy do piekarnika. Po 15 minutach zwiększamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy przez 35 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika lekko studzimy ciasto, następnie wyjmujemy z formy. Cukier puder miksujemy z jogurtem i olejkiem pomarańczowym. Polewamy babkę. Na koniec obsypujemy startą czekoladą.