Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w wykonaniu, smaczna, wilgotna, długo zachowuje swoją świeżość.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 72
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 200
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 253
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 421
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 72
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 200
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 253
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 421
Składniki
Owoce żurawiny namoczyć w letniej wodzie. Formę na babkę posmarować margaryną, wysypać bułką tartą. Jajka z cukrem ubić mikserem, aż masa będzie miała konsystencję gęstego kremu. Dodać dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Wsypać kokos, osączone owoce żurawiny, majonez. Całość ponownie zamieszać. 3/4 ciasta wlać do formy, do reszty dodać kakao, wymieszać i stopniowo po łyżce wlewać na środek ciasta. Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez około godzinę. Wystudzić, wyjąć z formy, dowolnie udekorować.
Smacznego.