Do góry

Desery Przepis na:

Babka migdałowa

Desery

Autor: renek

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1

Dodano: 29.05.2009

Odsłon: 555

bardzo smaczna łatwa i szybka w przygotowaniu :)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. masło utrzec z cukrem na puszystą masę. następnie dodawać po 1 żółtku, miksować. dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. migdały i kilka kropel aromatu migdałowego. na koniec dodać pianę ubita z białek. wymieszać przelozyc do formy babkowej lub keksowej posmarowanej tluszczem i wysypanej bułka tartą

  2. piec 55 min w tem 180 stopni :) smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń