Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto z aromatycznymi wiśniami. Przepis na małą tortownicę lub małą blaszkę (np. kwadratową).
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 46
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 142
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 149
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 381
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 46
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 142
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 149
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 381
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania wsypywać powoli cukier. Ubijać minutkę-dwie. Dodawać po kolei żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Po trochę wsypywać do masy z jajek i ubijać dalej. DOdać śmietanę, margarynę oraz kilka kropel aromatu migdałowego. Zmiksować na gładką masę.
Płatki migdałowe u[rażyć na suchej patelni. Zostawić część do posypania na wierzch. Wiśnie odsączyć z soku. Dodać do ciasta razem z płatkami migdałowymi. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej delikatnie tłuszczem.
Piec w piekarniku nagrzanym do ok. 175-180st. (du uzyskania "suchego patyczka"). Upieczone ciasto polukrować i popsypać resztą płatków migdałowych.
Smacznego!