Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jedno ciacho, które gościło na stole wielkanocnym. Pyszna babeczka, która jest warta polecenia, bo długo zachowuje świeżość.
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2191
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 219
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1495
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 34
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2191
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 219
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1495
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 34
Składniki
Formę na babkę posmarować margaryną, wysypać bułką tartą. Jajka z cukrem ubijać mikserem, do momentu aż masa będzie miała konsystencję gęstego kremu. Dodać dwa rodzaje mąki, proszek do pieczenia, wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Wsypać zmielone orzechy, rodzynki, wlać majonez. Całość ponownie zamieszać. Gotowe ciasto wlać do formy, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę. Wystudzić, wyjąć z formy, dowolnie udekorować. Upieczoną babkę wystudzić, wyjąć z formy, polukrować albo polać czekoladą.
Smacznego.