Do góry

Desery Przepis na:

Babka trójkolorowa z szafranem

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 09.04.2009

Odsłon: 2956

Pyszna babka świąteczna. Nowy sposób przygotowania zachwyci nawet najbardziej zatwardziałych, przyzwyczajonych do babcinych przepisów.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło ucierać, dodając kolejno żółtka i 10 dag cukru.

  2. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Białka ubić z pozostałym cukrem i połączyć z masą.

  3. Ciasto podzielić na 3 części: do 1. dodać czekoladę, do 2. orzechy i mleko, do szafran wymieszany z likierem.

  4. Do foremki wkładać w odwrotnej kolejności. Piec 30-40 min w temp. 175°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń