Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jak są porzeczki to musi być ta babka, delikatna i z kwaskowatym smakiem porzeczek:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
utrzeć jajka z cukrem i margaryną dodać olej potem obie mąki proszek do pieczenia oraz ocet dobrze wymieszać umyć porzeczki usunąć ogonki jeszcze wilgotne posypać mąką pszenną wsypać do ciasta i delikatnie wymieszać
przelać do formy babkowej wysmarowanej dobrze tłuszczem i obsypanej bułką tartą piec około godziny w 180 stopniach
można polać ulubioną polewą u mnie zmiksowane 0.5 szklanki czerwonych i czarnych porzeczek przetarte przez sitko: 2 łyżki takiego musu wymieszane z 1 łyżką mleka w proszku oraz 0.5 szklanki cukru pudru dobrze utrzeć jak za rzadkie dodać jeszcze cukru pudru polać jeszcze gorącą babkę I SMACZNEGO