Do góry

Przekąski Przepis na:

Babka ze szpinakiem

Przekąski

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1475

Dodano: 22.03.2009

Odsłon: 2514

Inna propozycja podania babki ziemniaczanej

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach,dodać mąkę,kasze mannę,jajko oraz przyprawy.Szpinak rozmrozić,dodać rozdrobniony czosnek oraz śmietanę.Przygotowany szpinak dodać do masy ziemniaczanej i starannie wymieszać. W razie potrzeby należy dodać maki aby masa była bardzo gęsta.Wszystko przełożyć do brytfanki,wcześniej posypanej bułką tartą i zapiekać w piekarniku przez ok 30 min w temp 200st

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń