Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona wersja babki ziemniaczanej - idealnie smakuje podana z sosem pieczarkowym
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 84
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 205
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 483
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 1011
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 80
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 84
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 205
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 483
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 1011
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 80
Składniki
ziemniaki obieramy, myjemy, trzemy na tarce o drobnych oczkach i odkładamy na sitko, żeby ociekły
boczek kroimy w niewielką kostkę, wrzucamy na średnio rozgrzaną patelnię, a jak wytopi się tłuszcz dorzucany posiekaną w kostkę cebulę - całość smażymy na złoto i odstawiamy do wystudzenia
do miski wrzucamy odsączone ziemniaki, dodajemy wystudzony boczek z cebulą, wbijamy jajka, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mąkę ziamniaczaną, majeranek, sól i pieprz - całość dokładnie mieszamy
masę przekładamy do formy wysmarowanej masłem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 1,5 godz