Do góry

Dania główne Przepis na:

Babka Ziemniaczana z Farszem Mięsnym

Dania główne

Autor: Barbarelka36

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 352

Dodano: 26.03.2009

Odsłon: 10224

Pyszne, szybkie, niedrogie...

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso mielone robimy jak na kotlety.

  2. Ziemniaki obieramy i ucieramy jak na placki. Dodając odpowiednie przyprawy, jajko i cebulę.

  3. Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto (ok. 1/2) następnie przykrywamy mięsem mielonym. Ja robię małe płaskie korleciki i wykładam je sciśle na ciasto. Potem wlewamy drugą część ciasta, wygładzamy.

  4. Kładziemy folie aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 1-1,5 godziny. Po 50 minutach zdejmujemy folię i rumienimy wierzch.

  5. Życze smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 16 kwietnia 2009 ale to fajne jest , i na dodatek moje smaczki

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń