Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe danie:)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Bakłażany przekroić wzdłuż, wydrążyć, skropić delikatnie sokiem z cytryny, żeby nie sczerniały. Odstawić na chwilkę, żeby wyeliminować goryczkę. W tym czasie pokroić cebulę, pieczarki wydrążony farsz z bakłażana (bez pestek), podsmażyć. Dodać odsączonego tuńczyka, pomidory pokrojone w kostkę, ząbek czosnku, posiekana pietruszkę i ugotowany ryż.
Doprawić ziołami, solą, pieprzem. Z pomidorów w puszce, czosnku, ziół, soli i pieprzu zrobić sos ( ja miksuje wszystko w blenderze z odrobina wody).
Wydrążone bakłażany wypełnić farszem, przykryć serem. Polać sosem, posypać pietruszką. Zapiekać w naczyniu żaroodpornym lub w prodiżu około 30 minut.
Smacznego!!!
Na razie dodaję zdjęcie robocze, bo wysiadł mi aparat:/