Do góry

Przekąski Przepis na:

Bakłażany w cieście

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20663

Dodano: 25.02.2009

Odsłon: 3261

Smaczna potrawa wegetariańska. Nieco zapomniany na polskich stołach bakłażan w chrupiącej panierce posypany serem. Polecam

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • sól, pieprz
  • sok z 1 cytryny
  • 1 opakowanie sera feta
  • 1 papryczka chili
  • kilka listków bazylii
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser pokruszyć i delikatnie pomieszać z listkami bazylii i drobniutko pokrojona papryczka. Jajka roztrzepać i przyprawić solą i pieprzem, dodać sok z cytryny. Bakłażana pokroić w plastry i smażyć panierując w kolejności: jajko, mąka, jajko, mąka. Ciepłe bakłażany podawać posypane serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń