Do góry

Przekąski Przepis na:

Bakłażany z pomidorami

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 11.05.2009

Odsłon: 2392

Potrawa dla wymagających. Bakłażan nazywany jest również oberżyną lub gruszką miłosną. Zachęcające? ;)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bakłażany przekroić na ćwiartki, posolić i odstawić do ocieknięcia na 1 h.

  2. Cebulę pokroić w plastry, pomidory w kostkę. Na rozgrzanej łyżce masła zeszklić cebulę i zmiażdżony czosnek, dodać pomidory i chwilę smażyć, doprawić solą i pieprzem.

  3. Bakłażany osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym przecięta stroną do góry i obłożyć farszem pomidorowym, oprószyć siekaną natką pietruszki. Zapiekać w nagrzanym do 200 o C piekarniku przez ok. 20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń