Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast lodów - ciasto. Na bazie twarogu, na kruchym spodzie z dodatkiem kakao. A na wierzchu banany przykryte przezroczystą polewą i polane nutellą.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Składniki
Mąkę, masło, kakao i 90g cukru zagnieść. Następnie rozwałkować i rozłożyć na dużej blasze (takiej największej z wyposażenia piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia. Mocno przycisnąć i ponakłuwać widelcem. Odstawić w zimne miejsce.
Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. 4 banany obrać i zmiksować razem z jogurtem, łyżką soku cytrynowego i cukrem wanilinowym. Puree bananowe połączyć z 300g cukru i twarogiem. Kolejno dodawać jajka i budynie w proszku. Masę serową rozprowadzić na kruchym spodzie. Piec ok. 60 minut. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i ostudzić.
Pozostałe banany obrać, przekroić wzdłuż na pół i skropić pozostałym sokiem cytrynowym, a następnie ułożyć na cieście. Przygotować polewę wg przepisu na opakowaniu dodając 20g cukru i polać nią ciasto. Można też użyć jasnej np. cytrynowej galaretki rozpuszczonej w 250ml wody. Nutellę podgrzać i ozdobić nią ciasto. Smacznego :)