Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 260
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 371
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 432
Polecam.
Odsłon: 813
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 260
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 371
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 432
Polecam.
Odsłon: 813
Składniki
Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać mikserem. Żółtka wymieszać z octem. Dodać do białek. Wsypać mąkę i proszek. Dokładnie wymieszać. Piec ok. 20 min 180 stopni w natłuszczonej blaszce.
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać zmiksowane banany (jednego banana zostawić na wierzch). 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1,5 szklance wody, ostudzić. Wlać tężejącą do masy. Wylać na zimny biszkopt. Wstawić do lodówki.
Białka ubić. 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1,5 szklance wody. Wlać tężejącą do białek. Zalać na zatygniętą masę bananową. Wstawić do lodówki.
Gdy masa stężeje poukładać pokrojone banany. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 2 szkl wody. Zalać tężejącą na ułożone banany. Wstawić do lodówki.