Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki,lekki,bez pieczenia,dla miłośników bananów w sam raz!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w ok 350-400 ml wody (czyli mniej niż jest napisane na opakowaniu) i odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie krótko miksujemy serek z cukrem waniliowym,banany (oprócz 1-2 szt) miażdżymy widelcem na "paćkę" i dodajemy do serka.Całość miksujemy,dodajemy przestudzoną galaretkę,jeszcze miksujemy do połączenia składników i wylewamy do formy.Wstawiamy do lodówki by masa stężała.
Na stężałą masę układamy plasterki bananów i zalewamy ostudzoną galaretką agrestową.Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia,najlepiej na całą noc,smacznego.