Do góry

Desery Przepis na:

Bananowiec-pianka

Desery

Autor: kuchniahanny

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 390

Dodano: 29.06.2009

Odsłon: 2210

Idealne na gorące dni...

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 4 banany zmiksować z masłem, żółtkiem i cukrem pudrem. Jedną galaretkę rozpuścić w 1i 1/2 szkl wody, zimną dodać do masy. Następnie dodać rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę.Wszystko razem zmiksować. Masę rozprowadzić na biszkopcie.

  2. Na wierzchu ułożyć pokrojonego w plasterki banana. Zalać tężejącą galaretką , rozpuszczoną w 1 i 1/2 szkl. wody.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń