Do góry

Desery Przepis na:

Bananowiec z lodówki

Desery

Autor: dorota1311

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 115

Dodano: 13.03.2009

Odsłon: 2699

Delikatny i wspaniale bananowy! Najlepszy placek na zimno.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zrobić 2 galaretki z połową wody zalecanej w przepisie na opakowaniu. zostawic do ostygnięcia. Utrzec masło, dodać żółtko i cukier. Banany obrać, rozgnieść widelcem (jeden zostawić do ozdoby). Do utartej masy maślanej dodać ostudzone, ZACZYNAJĄCE TĘŻEĆ galaretki, mizgę bananową - wymieszać dokładnie mikserem.

  2. Dno formy (ja używam tortownicy) wyłożyc biszkoptami, zalać TĘŻEJĄCĄ masą bananową, wstawić do lodówki.

  3. Przygotować 1 galaretkę (z 3/4 wody). Zastygłe ciasto wyjąć z lodówki, ozdobic plasterkami banana (można dać też np. brzoskwinie z puszki... i inne owoce) , zalać tężejąca galaretką, wstawić do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń