Do góry

Przekąski Przepis na:

Bananowy chleb

Przekąski

Autor: bunny

Przepisów i artykułów: 99 Ocena: 10069

Dodano: 09.01.2008

Odsłon: 37349

Chleb bananowy

Składniki

  • 2 szklanki mąki przesianej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 150 g masła
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 2 jajka
  • 2 2/3 szklanki roztartych bananów
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Nagrzej piekarnik do 175 st C. W naczyniu rozmieszaj mąkę, proszek do pieczenia oraz sól.W innym naczyniu rozmieszaj masło jajka oraz cukier.Dodaj banany i zmiksuj wszystko razem. nałóż na blaszkę wysmarowaną masłem i piec 60- 65 min

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 12 czerwca 2009 To musi być słodkie. :/ Ja lubię prawdziwy, słony chleb.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

k-nie 20 stycznia 2009 ktos tutaj grubo przesadzil z tymi bananami. Ja czesto wykorzystuje ten przepis i do chleba dodaje sie 3 - 4 banany. Nie wiem ile bananow wypelni prawie 3 szklanki ale uwazam ze zbyt duzo i chleb z tak ailoscia na pewno nie wyrosnie. Dodatkowo polecam dodanie łyżki cynamonu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sonius221 18 lutego 2008 Ten chleb napewno nie nadaje się do pieczenia w automacie.Moze mi ktos poda podstawowy przepis na chleb z automatu do pieczenia chleba.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń