Do góry

Desery Przepis na:

Bananowy przekładaniec

Desery

Autor: jacek2105

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 72

Dodano: 02.09.2008

Odsłon: 48760

Świetny deser i nietrudny w przygotowaniu

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ułożyć herbatniki kakaowe na blasze. Ubić kremówkę i powstałą masą posmarować herbatniki, przełożyć je warstwą krakersów. Ugotować budyń z cukrem a po schłodzeniu utrzeć z margaryną - powstałą masą posmarować krakersy. Przełożyć jeszcze raz herbatnikami (ten schemat możemy powtórzyć kilkakrotnie, ja pozostałem na dwóch warstwach). Całość możemy posypać dla ozdoby wiórkami kakaowymi lub kokosowymi. Pozostawić do schłodzenia na noc do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pierozki2 13 marca 2013 Ewidentnie widać że najpierw jest warstwa budyniowa a potem bita śmietana

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaska333 19 listopada 2008 muslalam ze to placek z bananami a nie z budyniem bananowym szkoda

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gesia_skorka 04 października 2008 ashira gotujesz puszke mleka w wodzie ok 3 godz. czekasz az ostygnie. ta mase (karmel) smarujesz herbatniki. to kolejna wartswa.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń