Do góry

Przekąski Przepis na:

Banany w cieście

Przepis dnia 2008-04-27
Przekąski

Autor: szynszylka

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 964

Dodano: 25.03.2008

Odsłon: 46627

Doskonałe jako deser, zakąska przed daniem głównym.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mleka, mąki, jajek, cukru, soli przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Musi być bardziej gęste niż na naleśniki.

  2. Olej podgrzewamy do ok 180 stopni we frytkownicy lub garnku.

  3. Banany kroimy w kawałki długości ok średnicy banana (można pociąć wedle uznania w plasterki lub większe kawałki - niektórzy zostawiają banany w całości).

  4. Pocięte kawałki banana maczamy w cieście i dodajemy na rozgrzany olej.

  5. Po paru minutach gdy ciasto się zezłoci wyciągamy wszystko i odsączamy z oleju.

  6. Banany w cieście można podawać nabite na wykałaczki jako koreczki.

  7. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 08 lutego 2010 smakowicie wyglądają te bananowe koreczki muszę spróbować

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ania_cz 18 czerwca 2009 Ja robie banany w cieście biszkoptowym, nie kroje w kostki ani plasterki tylko zamaczam w całkości. Podaje ze śnieżką i polane sosem czekoladowym.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 07 czerwca 2008 zrobiłam to i powiem tak - jabłka w cieście precz, niech żyją banany, i moja mała modyfikacja tego światnego przepisu -zamast mleka-piwo.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń