Do góry

Przekąski Przepis na:

Banany zapiekane w bekonie

Przepis dnia 2007-11-12
Przekąski

Autor: maff

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 183

Dodano: 09.11.2007

Odsłon: 13739

Pyszne, nietypowe zestawienie słodkich bananów z wyrazistym smakiem pieczonego boczku.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Banany obierz i przekrój wzdłuż na połowy, oprósz lekko curry i cayenne, owiń plasterkami wędzonki (ewentualnie pokrojonymi na paski) i włóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. C i zapiekaj 15 - 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

farasha 25 stycznia 2009 Kiedyś jadŁam schab smażony z bananami, dżemem wiśniowym i rodzynkami, pod koniec smażenia wszystko zostaŁo posypane tartym żóŁtym serem. Bardzo mi smakowaŁo. Banany zapieczone w bekonie - brzmi atrakcyjnie i na pewno spróbuję.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ania_sm 25 stycznia 2009 tez mialam mieszane uczucia co do owocow zpiekanych w bekonie, ale jak sprobowalam zrobiona w taki sposob suszona sliwke, zmienilam zdanie. na prawde ciekawy i oryginalny smak. z bananami nie probowalam, ale nie nastawiam sie anty.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń