Do góry

Desery Przepis na:

BARANEK

Desery

Autor: betaww

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 22

Dodano: 10.04.2009

Odsłon: 1130

PIĘKNA DEKORACJA STOŁU

Składniki

  • maka pszenna, 1SZKLANKA
  • biała czekolada, 100G
  • masło, 90G
  • MAKAZIEMNIACZANA, 50G
  • Jaja, 3 SZT.
  • 1 OP. CUKRU WANILINOWEGO, 16G
  • 5 łyżek cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia, 1
  • szczypta soli
  • MASŁO I MĄKA DOPOSMAROWANIA BLASZKI
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM,CUKREM WANILINOWYM I SOLĄ NA PUSZYSTA MASĘ

  2. CAŁY CZS UCIERAJAC DODAWAĆ O 1 JAJU

  3. DOSYPAĆ PRZESIANĄ MĄKĘ I PROSZEK DO PIECZENIA.

  4. CZEKOLADĘ ROZPUŚCIĆ DODAĆ DOCIASTA, WYMIESZAĆ

  5. FORMĘ DO BARANKA POSMAROWAĆ MASŁEM,OBSYPAĆ MĄKĄ.

  6. CIASTO PRZEŁOŻYC DO BLASZKI.

  7. PIEC 40 MIN. W TEMP.200

  8. UDEKOROWAĆ WEDŁUG UZNANIA.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń