Do góry

Dania główne Przepis na:

baranina z groszkiem i mieta

Dania główne

Autor: Hanan

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 223

Dodano: 14.12.2008

Odsłon: 488

bardzo szybkie w wykonaniu, smaczne... potrawa znana na bliskim wschodzie, czesto dodaje sie rozne warzywa, ja prezentuje podstawowy przepis... nie trzea uzywac baraniny, moze byc wolowina lub kurczak...

Składniki

  • olej z kukurydzy, ew slonecznikowy, 2 lyzki
  • cebula pokrojona, srednia, 1 szt
  • czosnek, wycisniety, 3 zabki
  • imbir, starty, kawalek ok 1 cm
  • chili, 1/2 lyzeczki
  • kurkuma, 1/4 lyzeczki
  • mielona kolendra, 1 lyzka
  • sol, 1 lyzka
  • pomidory,pokrojone w talarki, 2 sztuki
  • mielona baranina (lub inne mieso), 400 g
  • marchew, pokrojona w talarki lub slupki, 1 duza szt
  • groszek mrozony drobny, 1 szklanka
  • swieza mieta, poszatkowana, 1 lyzka
  • swieza kolendra, poszatkowana, 1 lyzka
  • swieze zielona chili, poszatkowane, bez nasion, 1 sztuka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. *podsmazyc cebule na zloto. do miseczki wsypac przyprawy, czosnek i imbir, wymieszac. dodac do cebuli i podsmazyc, dodac pomidory, wszystko razem chwilke smazyc. *dodac mielone i dusic ok 8 min. *dodac marchewke, groszek, zielone chili, miete i kolendre. wymieszac i dusic ok 10 min. podawac z ryzem albo cienkimi plackami chapati,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń