Do góry

Zupy Przepis na:

BARSZCZ CZERWONY

Zupy

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15445

Dodano: 13.07.2009

Odsłon: 8568

Po prostu pyszny, zarówno zabielany z ziemniaczkami, jak i czysty do krokietów, pierogów, czy z uszkami.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso (kości) umyc, poporcjowac, ugotowac w osolonej wodzie. Zebrac pianę, która się utworzy. Dodac cebulę, marchew, pietruszkę w całości. Wsypac przyprawy, gotowac. Umyte i obrane buraki zetrzec na grubej tarce, dodac do wywaru. Doprawic octem i cukrem. Zagotowac.

  2. Zabielic śmietaną. Podawac oddzielnie z ziemniaczkami okraszonymi smażoną cebulką lub razem z rozgniecionymi ziemniakami. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mamakacperka4 25 lipca 2009 Lubię ze śmietanką, jem go z jajkiem i ......... ziemniakami, jadł ktoś tak...... ?

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń