Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz czerwony z majonezem

Zupy

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1475

Dodano: 09.01.2010

Odsłon: 3623

Ten barszcz jest inny od wszystkich a to dlatego że jest z majonezem i różowy a nie tradycyjnie czerwony

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso płuczemy kroimy na ok 3 kawałki,gotujemy wywar.Surowe buraki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach,podobnie robimy z resztą warzyw a czosnek kroimy na plasterki.Wszystko wrzucamy do wywaru.Gotujemy ok 20 min.Śmietane mieszamy z majonezem,powoli wlewajac do zupy ciągle mieszając żeby nie zrobiły się krupki.Dodajemy odrobine soku z cytryny,solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

krolkucharzy 11 czerwca 2012 landryna8215, Dobrze, że się tym z nami podzieliłaś, wiele tym wniosłaś do powyższego przepisu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

landryna8215 15 stycznia 2010 A ja jadłam zupkę chińską(vi-fon)rosół z majonezem!Pycha

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń