Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa zupa, jeszcze lepsza gotowana na wywarze z fasoli lub cieciorki. Barszcz ten przechowuje się w lodówce ponad tydzień. Można ugotować duży gar, gdy się nie ma czasu i jeść przez kilka dni.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 266
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 266
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Cebulę, buraki i marchew obieramy, cebulę kroimy w drobną kostkę, buraki i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, wszystko razem wkładamy do garnka, solimy (duża szczypta) i dodajemy 1 łyżkę oleju. Stawiamy na średnim ogniu i dusimy pod przykryciem, aż warzywa będą pół miękkie, od czasu, do czasu mieszając. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, dokładnie mieszamy i dusimy kolejne 10 minut. Potem dolewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy krojone w drobną kostkę ziemniaki, ziele angielskie, liść laurowy i doprawiamy solą. Gotujemy na wolnym ogniu aż ziemniaki zmiękną. Ewentualnie można doprawić majerankiem (chociaż według mnie bez niego barszcz jest smaczniejszy). Podajemy z łyżeczką śmietany. Smacznego :)