Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz z kołdunami jest jedną z tradycyjnych potraw kuchni białoruskiej.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 145
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9265
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 145
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9265
Składniki
Ugotuj wywar, dodaj starte buraki, posiekany czosnek i włoszczyznę. Gotuj 30 min. Przecedź, dopraw, dodaj koncentrat. 2. Mąkę przesiej na stolnicę, wbij umyte jajko, zarób ciasto nożem, wlewając cienkim strumieniem wodę. Zrób wolne ciasto, dokładnie wyrabiając ręką. Mięso umyj, zmiel, połącz z drobno pokrojonymi ogórkami i żółtkiem, dopraw. Ciasto podziel na części, rozwałkuj, wykrawaj kieliszkiem lub foremką krążki. Na krążek nałóż nadzienie wielkości orzecha laskowego, nakryj drugim krążkiem ciasta, zlep brzegi. Przygotowane kołduny podsmaż na oliwie, zalej rosołem połączonym z cukrem, przyprawami oraz obraną, opłukaną i zmieloną cebulą, zapiecz w gorącym piekarniku. 3. Po kilka kołdunów wkładaj do bulionówek, zalewaj barszczem.