Do góry

Zupy Przepis na:

Barszczyk z kulkami drobiowymi i pieczarkami

Zupy

Autor: sonina

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 7

Dodano: 04.09.2009

Odsłon: 960

Bardzo proste i smaczne

Składniki

  • pieczarki, 0,5 kg
  • pierś z kurczaka, 1 szt duża
  • jajka, 2 szt
  • bułka sucha, 1 szt
  • kostka rosołowa warzywna, 1 szt
  • serki topione śmietankowe, 2 szt
  • mała cebulka, 1 szt
  • woda, 1,5 l
  • przyprawy- sól pieprz, jarzynka
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś zmielić wyrobić mięso jak na mielone - dodać bułkę namoczoną, jajka. przyprawy, cebulkę (można ją zeszkilć na odrobinie oleju) i przyprawy

  2. Zagotować wodę z kostką rosołową, włożyć do niej drobno pokrojone i oczyszczone pieczarki gfotować 25 min

  3. Z mięsa wyrabiać małe kulki i wrzucać na gotujący się barszcyk pieczarkowy, gotować jeszcze 10 min.

  4. Serki rozpuścić w niewielkiej ilości barszczyku i wlać do pozostałej części barszczyku, przyprawić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń