Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na buraczki więc czas na barszczyki.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Wykonanie: Jajka ugotować na twardo i odstawić. Żurawinę zalać 1 ½ litrem wody i gotować przez 10 minut, następnie dodać poszatkowaną kapustę, cebulę i gotować jeszcze 20 minut, po czym dodać poszatkowane buraczki z sokiem. Doprawić solą i miodem do smaku. Rozlać na talerze, położyć po jednej łyżce śmietany i po jednym jajku. Podawać na ciepło lub zimno.