Do góry

Dania główne Przepis na:

Barwne orichette w niebieskim sosie

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20659

Dodano: 12.05.2009

Odsłon: 3723

Pięknie prezentujące się na talerzu danie i równie fantastycznie smakujące. Nie trzeba być mistrzem kuchni aby je samodzielnie przygotować :) Smacznego!

Składniki

  • kolorowy makaron orichette, 1 opakowanie
  • ser z niebieską pleśnią, 25 dag
  • słodka śmietanka, 200 ml
  • żółtko, 2
  • wytrawne białe wino, 1/8 l
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron wrzuć na dobrze posolony wrzątek ugotuj. Ser pokrusz

  2. Żółtka wbij do śmietanki, dolej wino zmiksuj. Dodaj 3/4 sera i podgrzewaj stale mieszając aż ser się stopi i sos zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem.

  3. Odcedź makaron. Wymieszaj z sosem. Posyp resztą sera. Możesz posypać orzechami włoskimi i pokrojonymi pomidorami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 15 września 2009 nooo zdecydowanie są tam suszone pomidory... ktoś tu niedokładnie przepisał przepis z gazety :P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tangerinka 12 maja 2009 Ja tam jeszcze chyba widzę suszone pomidory..? :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń