Do góry

Dania główne Przepis na:

BeeGees vel kapusta na gorąco

Dania główne

Autor: Tosca

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1920

Dodano: 29.07.2009

Odsłon: 6626

Trochę inny bigos ze świeżej kapusty. Szybkie i łatwe.

Składniki

  • kapusta świeża, 1 szt
  • kiełbasa zwyczajna, 0,5 kg
  • cebula, 1 szt
  • sól, pieprz, ziele ang., liść laurowy, kminek, majeranek, cukier, do smaku
  • przecier pomidorowy, 1 słoiczek
  • olej, do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć w garnku. Dodać drobno posiekaną cebulę, również podsmażyć aby sie zeszkliła. Nastepnie posiekać kapustę i dodać do garnka. Dusić na małym ogniu od czasu do czasu mieszając (ew. dodać trochę wody).

  2. Gdy kapusta będzie półmiękka, dodać przyprawy. A gdy zmieknie całkowicie - przecier pomidorowy. Pogotować jeszcze chwilkę. Gotowe! Smacznego! ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kaska1 10 października 2009 Swietny ten bigos, naprawde. Tez dodaje do niego to co mam. Mieszkam we Włoszech i tu trudno o polska kiełbaske,wiec to co mam to wrzucam do garnka. Naprawde pychota. Gratuluje pomysłu.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 31 lipca 2009 To jest takie coś, co może mieć wariacji tysiąc pięćset sto dziewięćset! ;) Także może być i boczek i pietruszka i cokolwiek lubisz i masz w domu. Pozdrawiam!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Anna76 31 lipca 2009 NO PYCHOTKA! BRAKUJE MI TYLKO ODROBINY BOCZKU I KOPERKU LUB PIETRUSZKI

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń