Do góry

Desery Przepis na:

Bezowe ciasteczka

Przepis dnia 2008-12-06
Desery

Autor: jaolowiecki

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 63

Dodano: 02.12.2008

Odsłon: 5891

szybko i tanio

Składniki

  • bialka, 8
  • cukier, 600 dkg.
  • Wiorki kokosowe, 100 dkg.
  • orzechy laskowe(mielone), 100 dkg.
  • orzechy wloskie(mielone), 100 dkg.
  • migdaly(mielone, 100 dkg
  • sol, szczypta
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bialka ubijam z cukrem 10 minut.Dziele piane na 4 czesci i mieszam osobno z orzechami,wiorkami,migdalami.Dwoma lyzkami nakladam male piramidki na blacze wylozona papierem i do pieca z termoobiegiem. Na raz wkladam 4 blachy.150°C na 40 min..Tygodniami mozna je przechowywac nie zamykajac.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agata_gor 04 listopada 2011 Ciekawe kto jest w stanie tak długo przechowywać, tak smakowicie wyglądające ciasteczka?;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

socharena 07 grudnia 2008 Wyglądaja smakowicie...Na pewno spróbuję upiec.Pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń