Do góry

Desery Przepis na:

Bezowe koszyczki

Przepis dnia 2009-04-11
Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 08.04.2009

Odsłon: 4628

Bezowe koszyczki to rewelacyjny i smaczny pomysł na dekorację świątecznego stołu

Składniki

  • białka jaj, 4
  • cukier puder, 20 dag
  • cukier waniliowy, łyżeczka
  • kolorowych jajeczek z cukru, 15 dag
  • tłuszcz do formy
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać przesiany cukier puder i cukier waniliowy

  2. Masę przełożyć do szprycki (albo do foliowej torebki, po czym odciąć jej róg). Na wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem blachę wyciskać ciastka w kształcie ślimaków, z wysokim brzegiem

  3. Piec je w letnim piekarniku, aż będą całkiem suche. Do "koszyczków" włożyć kolorowe jajeczka z cukru

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

izekschizek 29 października 2009 Przepis super, szczególnie dla dzieci :)
Tylko, że ja zrobiłam to z m&m'sami ;]

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń