Do góry

Desery Przepis na:

Bezy czekoladowe

Desery

Autor: wenus360

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 6

Dodano: 26.10.2008

Odsłon: 1997

Smaczne i można podawać dzieciom na urodziny, imieniny itp. Czekam na opinie smakoszy.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywna pianę dodając 60 g cukru pudru - po 1 łyżeczce. Gdy piana będzie lśniąca, dodać resztę cukru pudru i cukier waniliowy. Pianę wymieszać i lekko ubić. Dodać kakao, ponownie wymieszać. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy. Formować bezy, wyciskając je na posmarowany tłuszczem papier pergaminowy. Wysuszyć przy lekko uchylonych drzwiczkach w temp. 120-140 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń