Do góry

Desery Przepis na:

Bezy czekoladowe

Desery

Autor: Kasia1302

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 216

Dodano: 25.03.2008

Odsłon: 905

Cynamonu można nie dodawać:)

Składniki

  • 4 bialka
  • 20 dag.cukru
  • 7,5 dag.maki
  • 12,5 dag. startej czekolady
  • 2 dag.cukru waniliowego
  • pol lyzeczki cynamonu
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ubić białka na piane,a gdy będzie sztywna stopniowo dodawać cukier puder,czekoladę,cukier waniliowy i cynamon,delikatnie wymieszać.Blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać maka.Łyżeczką nakładać małe porcje ciasta zachowując spore odstępy.Piec 18 min. w temp.160C.Gotowe bezy ostudzić i delikatnie(są bardzo kruche) ułożyć na talerzu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń