Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny przepis na gorącą czekolade
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13138
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 57
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 32
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13138
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 57
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 32
Składniki
Do rondelka o grubym dnie wlej 1,5 l mleka i podgrzewaj. Kiedy na brzegach pojawią się pęcherzyki, zdejmij mleko z ognia. 2. Do mleka dodaj 150 g pokruszonej białej czekolady oraz po 2 łyżeczki likieru pomarańczowego i kawy rozpuszczalnej. 3. Mieszaj do czasu, aż biała czekolada całkowicie się rozpuści, a napój zyska jednolitą, jedwabiście gładką konsystencję. 4. Gorącą czekoladę przelej natychmiast do kolorowych kubków lub filiżanek. Wierzch napoju udekoruj bitą śmietaną. 5. Wierzch stożka z bitej śmietany możesz posypać mielonym cynamonem. Na spodku filiżanki, dla efektu, połóż cynamonową laskę.