Do góry

Desery Przepis na:

Biała czekolada na gorąco

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 10.02.2009

Odsłon: 8845

Pyszny przepis na gorącą czekolade

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do rondelka o grubym dnie wlej 1,5 l mleka i podgrzewaj. Kiedy na brzegach pojawią się pęcherzyki, zdejmij mleko z ognia. 2. Do mleka dodaj 150 g pokruszonej białej czekolady oraz po 2 łyżeczki likieru pomarańczowego i kawy rozpuszczalnej. 3. Mieszaj do czasu, aż biała czekolada całkowicie się rozpuści, a napój zyska jednolitą, jedwabiście gładką konsystencję. 4. Gorącą czekoladę przelej natychmiast do kolorowych kubków lub filiżanek. Wierzch napoju udekoruj bitą śmietaną. 5. Wierzch stożka z bitej śmietany możesz posypać mielonym cynamonem. Na spodku filiżanki, dla efektu, połóż cynamonową laskę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

oliwaa123 11 marca 2009 czy żelatynę można zastąpić czymś innym?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń