Do góry

Przetwory Przepis na:

Biała kapusta z burakami

Przepis dnia 2014-09-26
Przetwory

Autor: dagita

Przepisów i artykułów: 125 Ocena: 2830

Dodano: 24.09.2014

Odsłon: 23179

Przepis dostałam od mamy mojego męża i już z nami zostanie gdyż ta sałatka nam bardzo zasmakowała :)

Składniki

  • 1 kg buraków
  • 1 kg białej kapusty
  • 2 średnie cebule
  • Zalewa:
  • 0,5 szklanki octu
  • 1,5 szklanki wody
  • 1 łyżka soli
  • 1 szklanka cukru
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Buraki myjemy i gotujemy w skórce, obieramy dopiero po ugotowaniu. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy do dużej miski. Białą kapustę cienko siekamy i dodajemy do buraków. Cebulę kroimy w drobną kostkę i mieszamy z burakami i kapustą. Składniki zalewy zagotowujemy, wlewamy do warzyw i całość mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie wkładamy do czystych słoików, zalewamy pozostałą zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 minut. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

inka1100 06 listopada 2014 Sałatka wyszła przepyszna, znika błyskawicznie,będę robić kolejną porcje tym razem podwójną, dzięki za przepis;) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

krokiecik 29 września 2014 Witam. Ponieważ zainteresował mnie przepis ,zadałam pytanie :)już mam składniki przygotowane tylko wymieszać i do słoików.W przepisach pojawiają się różne przyprawy np.pieprz ,czosnek ,ziele angiel.liść laurowy a także olej....Pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń