Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała kiełbasa pod pierzynką

Dania główne

Autor: schakira

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 363

Dodano: 21.03.2009

Odsłon: 15078

Proste w przygotowaniu i rozpływa się w ustach... I bez dodatku tłuszczu

Składniki

  • surowa biała kiełbasa, 1 kg
  • cebula, 6 szt (można więcej
  • jabłka, 2 szt (najlepiej jakieś winne)
  • czosnek, 2 ząbki
  • przyprawy (majeranek, sól, pieprz)
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cebulę posiekać 2.jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach 3.przyprawić 4.wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego (może być też zwykła blacha, przykryta folią aluminiową) 5.piec ok 1-1,5 ha w temp. 150%-200% zależy od piekarnika 6.szamać z pieczywkiem. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania78 23 lipca 2011 Kiełbaski są pyszne , zrobiłam dzisiaj ;)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolka18272 22 lutego 2010 smakowicie sie prezentuje napewno wypróbuje pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Hurragan76 06 września 2009 PROSTO, SMACZNIE, POMYSŁOWO - to co cenię najbardziej - GENIALNE!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 21 kwietnia 2009 Fragi, no nie najlepiej mi wyszło to zdjęcie, ale kiełbaska ma byc cała, po upieczeniu jest soczysta w środku i super smakuje w połączeniu z cebulą i jabłkiem, pozdrawiam.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fragi 21 kwietnia 2009 a co robimy z kiłbasą czy ją kroimy czy wrzucamy całą?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

schakira 21 marca 2009 zaraz wkleję jakieś zdjątko, bo danie się właśnie robi.. w piekarniku

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń